Adana Güneş Enerjisi Sistemleri

Adana Güneş Enerjisi Sistemleri (2)
Adana Güneş Enerjisi Sistemleri (2)

 

Adana Güneş Enerjisi Sistemleri firması Aktaş enerji uzun zamandır su ısıtma sistemleri alanında faaliyetini sürdürmektedir.Güneş enerjisi denilince aklımıza ne geliyor ? Güneş enerjisi sadece güneş ile mi çalışır ? Veya güneş enerjisi kullanmak gerçekten ucuza mı mal olur.

Adana Güneş Enerjisi Sistemleri kullanma tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır.Geçmiş yıllarda doğal gaz,kombi,şofben kullanımı yeni yeni yaygınlaşmakta ve insanlar sıcak suya ihtiyaç duymaktaydı.Bu saydıklarımızı kullanmak her geçen gün maliyeti artmaktaydı.

Bu uygulamalardan en önemli ve ticari yönden başarı kazanmış olanları düşük sıcaklık ve bunun içinde de sıcak su ihtiyacına yönelik olan çalışmalardır. Güneş enerjili su ısıtıcıları, bazı kaynaklarda evsel güneş enerjili sıcak su sistemleri olarak da geçmektedir.

Güneş enerjisi sistemi tarihi İlk defa 1975 yılında İzmir’de imalatına başlanmıştır ve Türk halkı tarafından da bu teknoloji kabul görmüştür. Bu tarihten itibaren çeşitli şirketler tarafından üretimine başlanarak piyasaya verilmiştir. Türkiye’de üretilen güneş enerjili sıcak su ısıtıcılarının çoğu termosifon tip ısıtıcılardır.

Bu sistem bir toplayıcı, depolama tankı ve bağlantı elemanlarından meydana gelmektedir. Kullanılan toplayıcılar ise düz toplayıcı, yoğunlaştıran toplayıcı veya vakumlu toplayıcı olabilmektedir gAdana Güneş Enerjisi Sistemleri kullanımı yaygınlaştıkça bir taraftan da sürekli olarak araştırılıp geliştirilmekte idi.genellikle evlerde ve endüstriyel amaçlı olarak kullanımı herkes tarafından benimsenmiş ve özümsenmiştir.

Adana Güneş Enerjisi Sistemleri ve kullanılan güneş enerjilerini tanıyalım.Sistemi oluşturan parçaları tek tek ele alacağız.

KLASİK MODEL (standart) GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ MODELİ

1.TAŞIYICI SEHPA (ayak)

 

Taşıyıcı sehpa yani güneş enerjisi ayağı,sistemi belirli nizam ve ölçüde tutmaya yarayan,genellikle 40,lık profil veya 40 lık köşebent demirinden yapılmaktadır.Sehpanın en üst bölümüne soğuk su deposu oturmaktadır.Depo yatağı hilali andırmaktadır.Soğuk su deposu sehpaya temas eden bölümü 3 cm çember ile desteklenmektedir.sehpanın orta bölümü sıcak suyun konumlandığı ve yine temas eden bölümü çember ile güçlendirilmektedir.

Taşıyıcı sehpa son derece sağlam olmalıdır.bu nedenle paslanmaya karşı boyanmalı ve gerekli bakımları yapılmalıdır.Ayağın yer ile temas eden bölümü özellikle su birikimi oluyor ise muhafaza edilmelidir.

2.Güneş Enerjisi Soğuk Su Deposu

Güneş Enerjisi Soğuk Su Deposu Adana
Güneş Enerjisi Soğuk Su Deposu Adana Güneş enerjisi soğuk su deposu sistemin en üst bölümünde bulunur.Soğuk su deposu güneş enerjisinin ihtiyaç duyduğu suyu temin etmek ve depolamaktır.Geçmişte baktığımız da soğuk su depoları 300 litre,400 litre,500 litre,600 litre,700 litre,800 litre,900 litre,1000 litre ,ve 1 tonluk soğuk su deposu,1,5 tonluk soğuk su deposu,2 tonluk su deposu şeklinde enerjiler de kullanılmaktaydı.Bulunduğumuz dönem de ise yavaş yavaş küçülmeye gitmiştir.Bunun nedeni ise eskiden şehir şebeke suyu çok sık kesilmekteydi.geceleri enerjiye dolan suyu gündüzleri insanlar kullanmaktaydı.Bu gün ise su kesintisi çok sık olmaması nedeni ile soğuk su depoları,50 litre,100 litre,150 litre,180 litre,200 litre şeklindedir.özetle şehir şebeke suyunun çok sık kesilmediği yerlerde büyük soğuk su deposuna ihtiyaç yoktur.köy ve kırsal kesim de güneş enerjisi soğuk su deposu büyük olabilir.çünkü köylerde su tüketimi biraz daha hızlıdır.

3.Güneş Enerjisi Sistemleri Sıcak Su Deposu

Güneş Enerjisi Sıcak Su Deposu Adana
Güneş Enerjisi Sıcak Su Deposu Adana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güneş enerjisi sıcak su deposu soğuk su deposunun altında konumludur.Panellerin ürettiği sıcak suyu depolamaktır görevi.Sıcak su deposu genellikle 160 litre,180 litre,200 litre,230 litre,250 litre,270 litre,300 litrelik depo şeklindedir.Galvanizli sac veya paslanmaz krom çelikten imal edilebilir.Yalıtım malzemesi izocam (cam yünü)veya yeni nesil poliüretan olmaktadır.geçmişte daha fazla izocam kullanılmaktayken günümüz de ise poliüretan tercih edilmektedir.yeni nesil yalıtım malzemesi sıcak suyu daha uzun süre sıcak tutmaktadır.Sıcak su kazanı iki kat sacdan meydana gelir.en içteki depo sıcak suyun beklediği iç deposu.İç deponun dışına yalıtım malzemesi tatbik edilir.Yalıtım malzemesini dış etkenlerden korumak için ise kılıf dediğimiz malzeme ile korunmaktadır.İç depo kalınlığı galvaniz de 1,20 mm,1,50 mm,2 mm sac şeklindedir.Paslanmaz krom da ise 0,50 mm,0,70 mm,1 mm sac şeklindedir.Sıcak su deposu dikey veya yatay olabilir.

Güneş Enerjisi Paneli (peteği)

güneş enerjisi kolektörü paneli peteği

 

Güneş enerjisi paneli (peteği) enerjinin en önemli elemanlarındandır.Suyu ısıtan panel dış yüzeyi mat kolektör boyası ile siyah renge boyanmaktadır.Kolektörler kasa,panel,cam,izocam,cam fitili,cam çıtası malzemelerinin birleşmesi ile oluşmaktadır.İç paneller çeşitli malzemelerden yapılabilir.genellikle piyasada kullanılan,galvanizli sac panel,alüminyum panel,bakır panel şeklindedir.bakır panel soğuk ta patlamaktadır.alüminyum panel ise antifrizli güneş enerji sistemlerin de kullanılır.ara ara panel kenarın da bulunan tapa açılmak sureti ile temizlenmelidir.

Vakum Tüplü (cam borulu) Güneş Enerjisi Sistemleri

Vakum Tüplü (cam borulu )Güneş Enerjisi Sistemleri

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakum tüplü cam borulu güneş enerjisi günümüz teknolojisini yansıtan en güzel örneklerden bir tanesidir.Yeni nesil güneş enerjiler de panel yerine vakum cam tüp vardır.Klasik güneş enerjisinde 2 panelli enerji,3 panelli enerji,olurken yeni sistem güneş enerjiler ise 24 vakum tüplü,30 vakum tüplü,36 vakum tüplü şeklindedir.Klasik ailelerin kullandığı genellikle 24 lü,ve 30 lu enerjilerdir.Diğer bir unsur ise su depoların da kullanılan sacın kalitesidir.Paslanmaz krom ve galvanizli çelik şeklinde malzemelerden depo yapılmaktadır.Adana da en fazla kullanılan güneş enerjisi modeli ise 24 vakum tüplü krom güneş enerjisi ve 30 vakum tüplü krom güneş enerjisidir.Vakum tüplü güneş enerjisi soğuk su deposu çukurova da yalıtımsız kullanılırken soğuk kar yağışı olan bölgeler de yalıtımlı olmaktadır.soğuk su deposu üniversal (küçük) ve tam boy olarak değişmektedir.Genellikle tam boy olarak tercih edilir.

Vakum tüplü güneş enerjisi sıcak su deposu fiyatı kullanılan malzeme cinsine göre değişir.paslanmaz krom enerji fiyatı ile galvanizli çelik güneş enerjisi fiyatı arasında 200 tl gibi fark vardır.Diğer yandan yalıtımlı,izoleli depo ile izolesiz depo arasında da fiyat farkı var.

Solar güneş enerjisi diye de adlandırılmaktadır.Yeni model,cam tüplü,vakumlu,borulu,ince enerji,uzun enerji gibi isimleri vardır.adana güneş enerjisi firması Aktaş enerji olarak bütün güneş enerjisi model ve çeşitleri ile başta Sarıçam da,Seyhan da,Yüreğir de,Çukurova da,Turgut Özal da,Kenan evren de,güneş enerjisi satışı,kurulumu,montajı,servisi yapmaktayız.

Vakum Tüplü Güneş Enerjisi Sistemleri Sıcak Su Deposu

 

Vakum Tüplü Güneş Enerjisi Sistemleri Sıcak Su Deposu

 

Vakum tüplü güneş enerjisi sıcak su deposu sistemin en önemli parçasıdır.Yalıtım malzemesi poliüretan.Genellikle malzemesi paslanmaz krom veya içi krom dışı galvaniz şeklinde Adana da satılmakta ve montajı yapılmaktadır.Tüplü enerji sıcak su deposu,iç depo,kılıf,yalıtım malzemesi,silikon conta,toz contası,su giriş çıkış borusu,rezistans manşonu,gibi özellikleri taşımaktadır.24 Tüplü ise 24 cam boru giriş deliği vardır.Adana güneş enerjisi sistemleri firması Aktaş enerji olarak vakum tüplü güneş enerjisi modelleri ve 24 lü,30 lu,36 lı çeşitleri ile servis ve satış hizmeti vermekteyiz.

Toptan vakum tüplü güneş enerjisi Aktaş enerji de.Ucuz fiyatlı enerji isteyenlerin yanındayız.

Vakumlu Cam Tüp (boru)

Vakum cam tüp boru
Adana Güneş Enerjisi Sistemleri
Vakum Cam Tüp Boru

 

 

 

 

 

 

 

Vakum cam tüp boru güneş enerjisi sistemlerinde kullanılan son teknik ve teknoloji ile üretilen cam borudur.

Vakum tüp, iç içe geçmiş iki cam tüpün üst kısımlarından birbirlerine kaynatılması ve büyük tüpün alt kısmının kapatılması sonucunda oluşmuştur. İki tüp arasındaki hava büyük tüpün alt kısmından emilerek dışarı atılır ve sızdırmazlığı sağlanır. İç içe geçmiş bu iki tüpün arasındaki vakum basıncı 5×10-3 Pa.’dır.
Bu tüpler oldukça şeffaf ve geçirgen bir yapıya sahiptir. 2.5 cm çapında yağan doluya dayanır ve yüksek kalitede borosilikatlı camdan imal edilmiştir. 

Vakum Tüp’ün Teknik detayları
Model Vakum Cam Tüp Kaplama Al-N/Al
Cam Malzemesi Yüksek Kalite Borosilikat Cam Absorption Katsayısı α≥0.91-93
Tüp Dış Çapı Ø 47 mm Rüzgar Direnci 30 m/s
Tüp İç Çapı Ø 37 mm Donma Toleransı -18 °C
Cam Kalınlığı 1,6 mm Dolu Toleransı Ø 25mm
Vakum Tüpün Ağırlığı 1,5 kg/adet Isı Kayıp Katsayısı ≤0.6w/m2°C
Vakumlı Tüpün Basıncı 5×10-3 Pa Işıma Sıcaklığı 250 °C
Absorber malzemesi Alüminyum Çalışma Sıcaklığı ≤25 °C

 

Adana Güneş Enerjisi Sistemleri

Adana güneş enerjisi firması Aktaş enerji güneş enerjisi toptan ve paraken de satışı,sıcak su deposu,soğuk su deposu,panel,petek,şamandıra,vana,antifiriz,

basınçlı güneş enerjisi,camlı güneş enerjisi,paslanmaz,krom,çelik,alüminyum,bakır,

silikon conta,krom toplu şamandıra,plastik toplu şamandıra,pprc plastik boru,tapa,rezistans,cam boru,tüp,klasik enerji,standart model güneş enerji,solar güneş enerji,yeni model güneş enerji sistemleri hizmeti vermekteyiz.